Stöd till kulturaktiviteter i Snösätra 2022

Ett tillfälligt stöd till konst- och kulturprojekt på en popup-kulturplats i Snösätra 2022, för aktörer som är intresserade av Snösätra som plats för kultur.

Stockholms stad vill bidra till en fortsatt utveckling av Snösätra som kulturplats vid Rågsveds naturreservat. Därför satsar staden genom ett särskilt budgetuppdrag på att få till flera kulturverksamheter i området, med start under sommaren 2022. Aktörer som är intresserade av att medverka har kunnat söka ett tillfälligt stöd för detta.

• Du kan söka stöd för alla former av kultur som lämpar sig att genomföra utomhus, som teater, dans, musik, konst och cirkus med mera.
  • Du kan söka stöd för publika kulturprogram och kulturaktiviteter som ger den framtida kulturplatsen en bra start och som har potential att locka en bred publik.
  • Du kan söka stöd för projekt som genomförs från den 26 maj 2022 till årets slut.
  • Särskilt fokus är riktat till aktiviteter som genomförs eller inleds mellan den 26 maj och den 6 juni.
  • Du kan söka upp till 400 000 kronor i stöd.

Ansökningsdatum och besked

Sista ansökningsdatum har passerat.

• Utlysningen öppnar: 17 januari
  • Sista ansökningsdag: 11 februari kl. 15.00
  • Besked om beslut: 2 mars

Så bedömer vi din ansökan

För stöd till kulturaktiviteter i Snösätra 2022 det särskilt viktigt att:

• Den sökande visar en förmåga att anpassa verksamheten till Snösätra som plats.
  • Projektet har lokal förankring.

Praktiska förutsättningar och andra frågor

Tips

Föreningar och organisationer i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör kan även ansöka om föreningsstöd från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Stödet ges som verksamhetsstöd eller aktivitetsstöd.

Om din ansökan har blivit beviljad

Ansök om och redovisa stöd

Använd vår ansökningsportal för att ansöka om stöd eller redovisa ett beviljat stöd.

Beviljade ansökningar

Beslut om stöd till popup-kulturplats Snösätra 2022, 2022-02-25

Det tillfälliga stödet för konst- och kulturprojekt på en popup-kulturplats i Snösätra lockade många kvalificerade kulturaktörer att söka och hela 20 aktörer har fått sina ansökningar beviljade. Den sista helgen i maj inleds sommarens aktiviteter av Spring Beast-festivalen och därefter följer en vecka med ett digert kulturprogram fram till och med den 6 juni.

Aktörer som inte får stöd kan ändå medverka på popup-kulturplatsen om de vill. För frågor om detta kontakta stadsdelsförvaltningen Enskede-Årsta-Vantör:

funktion.SD14.kulturplats.snosatra@stockholm.se

Sökande och beviljat belopp i kronor:

Kulturkvarter Snösätra
Beviljat belopp: 200 000